Motomanų Diskusijos » Kelionės ir poilsis » Kaip piktaz I Europa bando keliaut

| 2013-07-25 piktazJDS | 77/22315 žinut.
 
Puslapiai: 123


 
Narys
400cc ***
Avataras
#1   +21  

Kaip piktaz I Europa bando keliaut

O viskas prasidejo pries pora savaiciu. Po pasitarimo su seima tapo aisku, kad vaziuosiu atostogauti, su mocu. Po pasitarimo su draugais tapo aisku, kad vaziuosiu.. Vienas..
Nuvarytas mocas I servisa, pakeista pora guoliu, uzmautos naujos gumos, paerrinkti stabdziai ir pakeisti visi skysti reikalai. Uzvakar susidejau tases ant moto - nenoriu, kad kazkas trugdytu paskutine diena (dabar tai skamba taip juokingai :D ). Paskutine para miegojau 4 val. Ir atejo TAS RYTAS.
Nepaminejau savo keliones tikslo, nes jo kaip ir nera. Planas vaziuoti kazkur I Kroatijos puse, o kaip jau baigsis - taip ir bus.. Uzvedu moca, isvarau is garazo, dar karta isbandau nauja "prikurkes" lizda navigacijai. Per trumpas laidas. Uzgesinu, ieskau ilgesnio, randu, vedu.. Nebeuzsiveda... Kalta nauja prikurke (o kas gi daugiau?). Iskrove akuma. Perku nauja akuma, 130Lt, isidedu, vedu.. Nesiveda.. Skambutis motodiadai - telefonu suremomtuojamas starteris (patrankymo budu). Kuriasi! Visam tam paaukotos apie 3 valandos, karsta.. Slapia sikna.. Ar vaziuoti su tokiu starteriu? Zinoma, juk mes nepasiduosim, uzsistumti galima jei ka.
Judu. Kilometrai renkasi greitai ir smagiai. Gargzdai, Silale, Vilkaviskis, Jurbarkas, stoju benzo dar pries siena. Starteris sudirba, valio! Lietuva su manimi atsisveikina silpnu lietuciu ir nenutrukstamomis eilemis furu.
Pravaziuoju siena, valgau furas spieciais. Visi pasislenka, palieka vietos net kai dvi istisines juostos draudzia lenkti. Nuotaika puiki, kelio danga ideali, pries Suwalkus smagus vingiai, pakojai bruzina asfalta. Uz suwalku pries pat lenkima autobusas pamirksi akytemis, spaudziu stabdi. Aciu vairuotojui - sutaupyta euru. Policijos daug ir ivairiais formatais. Maskuotom masinom, filmuojanciom I visas puses nemaskuotom, paprastom ir visaip kitaip. I Augustava atlekiu apie 17val, kamsciai, kuriuos ganetinai sekmingai prafiltruoju su visom savo tasem. Vienoj atkarpoj "nebelieka vietos" tarp furos ir bortelio, ai tiek to - gal ne specialiai..
Uz Augustavo vel 120km/h, judu pirmyn. Sekanciam miestelyje kazkodel pasiziuriu I savo desine koja. Slapia. Negera nuojauta, kelias sausas, balu nera. Stabdau, galas isvis nestabdo.. Bus stabdziu skystis!? Stoju, gesinu varikli ir iskart suprantu - tai variklio tepalas. Visas mocas tepaluotas. Patikrinu lygi - vos ant minimum. Truko blokas? Pramuse salnika? Viskas tepaluose, neina suprasti.. Faktas vienas - kelione baigta..   Vulcane, kodel mane pavedei?
Perstumiu moto I kita puse kelio, skambinu chebrai I LTU, tuo paciu, metu piesiu ant lapo tas pacias raides LTU ir tranzuoju tautieciu tralus ir sunkvezimius. Aciu Dievui gyvenviete, greiciai mazesni, yra kur sustoti. Stoja lenkai su visokiom nesamonem (backom ir t.t.), klausia kuom gali padeti, padekoju, stabdau toliau. Lietuviai mina nesustodami.. Net su mocais..
Geros zinios is tevynes, kazkur 02:00 mane atvaziuos susirinkti. Apsisukes grizta mazas, pilnas Lietuvio traliukas, pasiulo instrumentu ar maisto. Situ turiu, aciu, kad neabejingas. Apziuriu dar moca ir pasidziaugiu, kad laiku sustojau - galines padangos visas sonas vien tepalas.. Gerai, kad nedavaziavau iki posukio! Stabdziu diskas taip pat tepale.  
Salia Sklep (parduotuve). Einu olaus. Neduoda. Korteliu, Euru ir Litu neima jokiu kursu. O as neturiu zlotu. Kodel neisidejau? Nepatyres dar :) . Apsidairau. Draugai bus apie 2-3 nakties, ruosiasi temti. Lendu uz nedirbancios gaisrines pastato, kazkoks vaiku darzelio kiemas. Paslepiu moca, pasitiesiu kilimeli, miegmaisi - cia bus mano nakvynes vieta. Miegu po atviru dangumi. Prabudineju kas pusvalandi, kazkaip neramiai miegasi.
Galu gale, chebra atvare (o sake su manim keliauti nevarys :D ). Siaip ne taip pasikraunam moca, minam namo. Svarstom moco likima. Mano durnuma. Netoli namu sugalvojau kas sugedo. Chebra netiki. Klaipedoje 07:30 krapstau motocikla. Pripilu tepalu, uzkuriu. BINGO! Blogas tepalo filtras. 08:00 autodalys, filtras, nauji tepaliukai. SPA proceduros motociklui su visais degreaseriais. Daiktai ant moco. Einu miegoti. Juk si vakara startuoju vel. Pratesimas kai bus internetas. Foto video po keliones.
Who is in?
Piktazjds
2013 Liepos 25 13:48
Narys
500cc ***
Avataras
#2    

palauk rytojaus, bent jau iki zakopanes galetume kartu lekt :)
2013 Liepos 25 14:12
Narė
400cc ***
Avataras
#3    

Idomi kelione ;)
2013 Liepos 25 14:24
Narys
400cc ***
Avataras
#4    

Citata:
Cituoju: Prodigy
palauk rytojaus, bent jau iki zakopanes galetume kartu lekt :)


Jei pakelėj kur pamatysite - sustokite :)
2013 Liepos 25 14:26
Optimistas
600cc ****
Avataras
#5   +2  

:D pradzia nebloga... (y)
2013 Liepos 25 23:44
Narys
400cc ***
Avataras
#6   +10  

Antra diena.
Antras bandymas :) miegojes visas 3 val atsikeliu. Mintys jau toli nuo Lt neduoda miegoti. Per starteri ir i trasa. Marsrutas tas pats, degalines taip pat.
Vaziuoju pagal navigacija per Taurage. Kazkaip kitaip veda nei vakar. Ai dzin. Tiks. Prie sviesoforo sutinku baikeri. Pasikalbam. Po klausimo ar per Rusija varau i Europa akys nusvito :D Apsisuku, navigacijoje nustatau vengti atkarpos "vaziavimas per Rusija" ir griztu i vakaryksti kelia. Labai smagus keliukas uz Taurages link Jurbarko. Posukiai faini.
Netoli sienos pamirksi vairuotojai, perspeja. Apsilenkiu paskutine fura, toliai zenklas 70, stabdau. Pavaziaves matau policija. Ka jis ten man rodo? Sustoti? OK stojam. Laba diena, dokumentai.
"Biski per greit vaziuojat, lenket ant 113".
Nu sakau, kad negali buti.
"Kodel?"
Nes man jau seniai pamirksejo, kad jus stovit, atsargiai vaziavau :) Tada dar paklausinejo is kur ir kur judu, dar kart pasake, kad virsijau greiti, atidave dokus ir nuejo. Taip ir nesupratau ka dabar daryti? Deduosi salma, nieko nesako. Uzvedu moca, neatbega. Reiskia paleido?! Aciu jums ir link paskutinio Lietuvisko statoil.
Benzas, WC, kava ir desrainiukas uz 1 eur :) Lenkija. Klaidos nebekartoju - keiciu eurus i zlotus - pravers. Vel smagus posukiai, miestai tusti - vakaras jau. Furu nedaug. Aplenkiu Slovaku motociklista, pasisveikinu su vakar pravaziavusiais lietuviais. Kiek toliau - zibureliai. Policija, greitoji ir motociklas. Uz 10 sekundziu isveju juodas mintis ir vel riedu toliau. Vakarykste gedimo vieta. Paleidziu vaira trumpam ir prasideda spartejantis wobblingas. Prilieti vaira dingsta. Kas per bermudu trikampis? Stoju ten pat! Varzau visus varztus, nerandu jokio gedimo. Laikant vaira viskas ok. Bijau atsukti rankena, judu negreit, tamsu. Lavonai kibirais ant stiklo, padazneja sustojimai. Tempas krenta zenkliai. Apsirengiu silciau, miego nesinori, judu toliau.
Remontuojamas kelio ruozas, suku ziede. Greitis visai mazas. Staiga suprantu kad kazkoks juodas dryzis ant asfalto visiskai salia mano priekinio rato. Uzvaziuoju-tikrai taip! Ratas ciuozteli, koja trinkteliu gerai i asfalta, skauda. Bet batono isvengiu.. Pasidaro nebe jauku kazkodel vaziuoti. Dar po 50 km stoju motelyje. Gaunu mocui vieta garaze. Ikalu 2x50, pasijungiu nemokama wifi ir parasau jums sia istorija. Einu miegoti..

Rytoj planas grizti i Warsawa ir surasti ten moto servisiuka, kad paiekoti wobblingo priezasties. Nemegsta mano kawasakis Lenkijos kazko. Namie per 5000 myliu nebuvo gedimu. Dabar itariu kad nedaverzti vairo guoliai (keisti pries pat kelione servise) arba priekinio rato guoliai i pabaiga.. Laukite tesinio :)
2013 Liepos 26 01:21
Narys
500cc ***
Avataras
#7    

Gera istorija, laukiam tesinio! Darosi idomu ar pavyks isvaziuoti is Lenkijos :) Tikiuosi, kad taip. Sekmes!
2013 Liepos 26 02:56
Gatvinis
500cc ***
Avataras
#8    

idomi tikrai istorija, idomu kiek dar visko pries akis :)
2013 Liepos 26 08:14
Narys
900cc *****
Avataras
#9   +3  

Pasiėmiau PopCorno, sedžiu ir laukiu tolimesnių istorijų...
(y)
2013 Liepos 26 09:39 Svarbu neleist Zmonai nugriaut namo, nupjaut medzio ir uzaugint dukters
______________
اللتوانية كافر
Optimistas
500cc ***
Avataras
#10    

kaip sakoma <zakon podlasti> suveike 100% :)
2013 Liepos 26 10:02
Prijaučianti narė
1100cc *****
Avataras
#11   +1  

skaitant nedingsta sypsena :D kur tesinys? (j)
2013 Liepos 26 10:39
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#12   -10 / +2  

Išvažiavo su netvarkingu mocu į kelionę, tai dabar rašys pastoviai kaip jo mocas lūžta :D ir blogybė, kad apie mocus pac nieko neraukia... servisai, draugai... toli nenuvažiuosi...
2013 Liepos 26 10:44 Honda VFR 800Fi
Optimistas
2200cc *******
Avataras
#13   +14  

Vieni blizgina motociklus, tepa juos, kiti tuo tarpu sėda ir važiuoja per lietų, per rūką ir vėją, vieni krapštosi garaže per naktis, kad tik neduokdie posūkio varžtukas nebūtų atsileidęs, kiti tuo tarpu važiuoja pasiėmę įrankių komplektą ir taiso kely ar tiesiog tiki optimizmu, kad viskas bus gerai. Taip sakant kiekvienam sava romantika, tad galėtumėt ir gerbti kiekvieno pasirinkimą kaip keliauti ;)
2013 Liepos 26 10:52 La vida es un milagro increible!
Narys
400cc ***
Avataras
#14   +15  

Citata:
Cituoju: DainiusM
Išvažiavo su netvarkingu mocu į kelionę, tai dabar rašys pastoviai kaip jo mocas lūžta :D ir blogybė, kad apie mocus pac nieko neraukia... servisai, draugai... toli nenuvažiuosi...


Visos bedos islindo tik del to, kad moca remontavau servise. Galejau nelysti dar prie tepalu ir kitu vietu. Bet kaip bebuve as dabar atostogauju, o tamsta turbut dirba. Taigi siandien jau nuvaziavau toliau uz tave. Gal todel ir pavydi? :)
2013 Liepos 26 11:17
Narys
250cc **
Avataras
#15   +1  

Civic +
2013 Liepos 26 11:20 Nelėk greičiau, nei skrenda Tavo angelas sargas…
Narys
400cc ***
Avataras
#16   +1  

Trecia diena.
Prabundu anksti. Pirma mintis kaip gerai pagaliau pamiegoti! Nors ir 5 val., bet ramiai, lovoje.
Isvarau moca is garazelio. Bandau sugalvoti kaip pakelti priekini rata apziurejimui. Nesumastau nieko gero. Pavalgau ir per starteri. Ukanota, vesu, Lenkijoje 7 ryto. Iki Warsawos apie 115km. Vaziuoju. Nieko blogo nesijaucia, kol nepaleidziu vairo. Iki tola kas yra voblingas esu tik skaites ir mates per motogp. Kaip cia jau ir minejo gi "apie mocus as nieko nesuprantu". Tai tiesa, viskam savas laikas :)
Vakar perskaiciau, kad tas voblingas ne man pirmam pasitaiko, buna net naujiems moto. Tai ramina. Kelias geras, nesalta, pailsejes kunas palinksta i prieki ir rankena atsisuka iki kruizinio greicio.
7:50 Varsuvos prieigos. Visi mina trim juostom. Daug motociklu. Sveikinasi, pasikalbam ir filtrinam filtrinam filtrinam (kaip as dziaugiuosi kad ne su masina keliauju). Auto vairuotojai priprate, traukiasi.
Pirmas servisas atsidaro nuo 10. Varau i antra. Sutinka siltai ir maloniai. Pakeliam moca pasukam rata ir viskas aisku. Kalta vakarykste duobe, kuria per velai pastebejau is po furos. Sulankstytas ratlankio krastas, ratlankis kreivas, mazas defektas ant padangos. Pasitariame (lengvai kalba Rusiskai). Sako vodka u nas est, nx tebe Kroatia? :D
Ratlankio kanto tiesinimas 100zl, rato tiesinimas 80zl ir nusprendziu nerizikuoti pasikeisti padanga - 280zl. Nenusimenu. Atostogos pabrango, bet juk nesibaige :)
Dabar valgau sveika maista mcdonalde ir megaujuos dalindamasis ispudziais su jumis. Aciu kad skaitote!

Moca sutvarkys 13:00. Neplanuotai aplankysiu Warsawa :) ir i trasa tolyn. Gal jau baigsis cirkai?
2013 Liepos 26 11:34
Narys
1000cc ******
Avataras
#17    

Blogai kai kelionę gadina tokie dalykai, bet kaip smagu vėl sukt rankeną, kai susitvarkai + nauji įspūdžiai.
P.S. Nepamiršk, kad turėsi naują padangą priekyje - atsargiai su stabdymu ir posūkiais! Bent jau kelis šimtus kilometrų.
2013 Liepos 26 11:39
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#18    

Citata:
Cituoju: piktazJDS
Bet kaip bebuve as dabar atostogauju, o tamsta turbut dirba.

Mano visas gyvenimas atostogos :D
2013 Liepos 26 11:42 Honda VFR 800Fi
Narys
900cc *****
Avataras
#19    

Nagi nagi Nerka kas ten su tom naujom padangom buna,ir kodel atsargiai kelis simtus km vaziuot reikia?, paaiskink prasau neismaneliui (z)
2013 Liepos 26 11:53 LENK DROSIA,MIRSI KAP VYRS!
Keliauninkas
900cc *****
Avataras
#20    

Citata:
Cituoju: lala
Nagi nagi Nerka kas ten su tom naujom padangom buna,ir kodel atsargiai kelis simtus km vaziuot reikia?, paaiskink prasau neismaneliui (z)

Iš gamyklos jos būna tartum suteptos ar pan ir dėl to labai slidžios. Kitaip sakant padangos "poros" dar neatidarytos va dėl to ir reikia ramiai prasukt be ekstremalių stabdymų, greitėjimų ir pan. Plius dar jos turi pilnai ant "zvano" užsėst. Na aš tokiu atveju lengvai pratrinu su smulkiu švitriniu - nežinau ar duoda naudos bet ramiau jaučiuos :) Įdomumo dėliei atkreipk dėmesį - nemažai aukcionuose sukaltų mocų su naujom padangom...
2013 Liepos 26 11:57 Orange
Narys
900cc *****
Avataras
#21    

Supratau Vytai , pravers vakar tik pasipuosiau naujais batais , del to paklausiau :)
2013 Liepos 26 12:11 LENK DROSIA,MIRSI KAP VYRS!
Juodulys
1500cc *******
Avataras
#22    

Cia pas mum viens yra toks su naujom tiesiai į trasą, niekas ten neslidinėja - mitas :D
2013 Liepos 26 13:28 Honda VFR 800Fi
Narys
1000cc ******
Avataras
#23   +1  

Citata:
Cituoju: lala
Nagi nagi Nerka kas ten su tom naujom padangom buna,ir kodel atsargiai kelis simtus km vaziuot reikia?, paaiskink prasau neismaneliui (z)


Kaip Vytas sakė - tiesiog atsargiau šimtą ar kelis šimtus km kol pasišiauš guma. Arba, kaip jau kažkur rašiau, gali nuvalyti tą vašką su lako skiedikliu (ne dažų, bet lako!).
2013 Liepos 26 14:23
Narys
125cc **
#24    

Super, labai smagiai skaitosi - laukiam tęsinio (y)
2013 Liepos 26 14:36
Narys
250cc **
#25    

Uzpavydejau net tokiu nuotykiu
2013 Liepos 26 21:14
Narys
600cc ****
Avataras
#26   +1  

Citata:
Cituoju: piktazJDS
Visos bedos islindo tik del to, kad moca remontavau servise. Galejau nelysti dar prie tepalu ir kitu vietu....


Kai pasidarai pats , tai žinai , kad padaryta , o po serviso dar reikia gerą reviziją padaryt ir tikrai ne paskutinę dieną :D
2013 Liepos 26 21:26 MT-03: Poland 2011; fra Nordkapp til Lindesnes 2012; Alps2013. RE Thunderbird 500: Ladakh J&K through Spiti 2014. Iceland by bicycle 2015
drh
Narys
900cc *****
Avataras
#27    

skaitom skaitom ir palaikom!
2013 Liepos 26 22:43 real men ride twins
Britvininkas
800cc *****
Avataras
#28   +2  

Citata:
Cituoju: lala
Nagi nagi Nerka kas ten su tom naujom padangom buna,ir kodel atsargiai kelis simtus km vaziuot reikia?, paaiskink prasau neismaneliui (z)

sukau su visiskai nauja(~100km) kacerginej - jokiu problemu(as is megeju :-] ). kazkada susimontavus nauja galine ir uzgazavus gerai sumete subine, bet tik tol kol lipduko klijai nenusitryne, realiai gal ~50km reikia truputi ramiau
2013 Liepos 26 23:31
Narys
400cc ***
Avataras
#29   +2  

Trecia diena. Antra dalis.
Pavalges nutariau aplankyti Varsuvos centra. Dar nesu buves. Pajudu. Pesciomis, zinoma - moca juk tvarko. Po poros kilometru centras dar nesimato, uztai mano kaire koja pradeda uzsiminti, kad as jai skolingas bent jau poilsio uz sutaupyta batona ant ziedo. Tramvajus filtrinasi ne blogiau uz motociklus, kuriu Varsuvoje nera labai mazai. Lyginant su Klaipeda - sakyciau labai daug. Skiriasi stilius nuo musu. Pas mus dauguma prisieke baikeriai, kuriu nugaras puosia ivairiausi antsiuvai arba tiesiai is motogp atvyke sportininkai. O cia valdo endurai ir sport turizmai. Po to streetai.
Isvaikstineju centra, nieko labai grazaus nepamatau. Na kazkokie ten kongreso rumai tikrai isskirtinis pastatas. Daug stikliniu dangoraiziu.. Gal man toks ispudis, kad as gamta labiau myliu nei miestus, bet Krokuva man grazesne. Vienintelis tikrai grazus dalykas tai lenkaites :) +31 pavesyje padeda joms tinkamai apsirengti, kad ta ispudi sustiprintu. Per pusdieni pavargau.
Pirma val pasiemu moca. Ratas kaip naujas, atsiskaitau 460zl. Iseina islydeti visas autoservisas, praso paskambint kai busiu vietoj ir griztant uzsukt ant bonkes. Judu. Navigacijoje nustatytas marsruas "trumpas" veda ivairiais keliukais. Labai apkrauti jie eismu ir nuolat reikia lenkti, ganetinai pavojingai atrodo. Neisvengiama dalis autostrados. Tik navigacija del 1km sutrumpinimo isveda is jos ir vel grazina. Vel keliukai. Suluzta. Si karta navigacijos pakrovejo laidas :) liko 7%. "Isimenu" mintinai ( :D ) tolesni marsruta ir judu. Netycia aptinku kruva prekybcentriu, perku laida. Pamatau, kad supjoviau gryba apie 70 km. Navigacija vel mane meto i ir is autostrados kol sunervina. Perstatau ant "greitai" ir suku 130 - 140km/h. Cekija. Pilu kura. Labai papapatiko cekikkska betonininine autostrada. Norejau skudura tarp dantu isikisti, kad neisbarsketu :) Slovakija. Ant odometro apie 110 myliu, dar nestosiu kuro. Bus juk tu degaliniu, ne k
aro metas. 120, 130, 150.. uzsidega lempute. Kreipiuos pagalbos i navigacija, randa kazkur kaime uz 20km, tiks. Degaline automatine, nei kur pasisiot, nei kaip lavonus nuo stiklo nuplaut. O ju daug, nes jau tamsu. 22:00 termometrai rodo 29 silumos. Pradedu bijoti Kroatijos.
Austrija. Stojam. Puosiu priekine sake lipduku, isigytu uz 4.5 eur. Va cia tai keliai! Jamu nakti posukius be jokios baimes - visada islaikytas vienodas spindulys, idealus asfaltas - lekiu ir kaifuoju. Pagrinde plentai, autostrados beveik nepaciupineju. Tiesa - maciau dvi duobes miesteliuose :D Apie pirma valanda pavargstu. Navigacijos paprasau pasiulyti kempinga. Pasiulo. 50km. Jamam. Likus 10 km pastebiu keistus zenklus, kurie sako, kad jau esu Vengrijoje. Nespeju iziureti ar mocam keliai mokami.. ai dzin, ryt issiaiskinsiu. Kempingas nedidukas, vartai uzrakinti. Varteliai atviri. Ieinu, reception nedirba nuo 23 iki 08 val. Pasivaidenu dar. Niekas nieko. Gal nenusaus jei cia ismiegosiu? Varteliu plocio uztenka pralysti su mocu :) statau palapine, pasiimu Lenkijoje pirktos trauktines 200gr, issiverdu makaronu ir skype'inu su namais iki 02 nakties. Apsvaiges luztu per sekunde. P.S. cia gyvendamas pirkciau britva ir vaziuociau tokiais keliais.




Ketvirta diena.
Pabundu tokioj pat pozoj kaip uzmigau. Miegojau kaip uzmustas. 07:30. Pakuoju daiktus. Nevalgau (negaliu gyventi be pusryciu), nes labai skubu. Kur? pabegti nesusimokejes. Primeciau, kad neturiu Vengrisku pinigu, o dar ir aiskintis reiks kaip cia atsiradau. 08:10 paskubomis nuemu nuo moco tenta. Bijau uzkurti - isgirs. Bet i kalna neistumsiu. Uzkuriu ir per tuos pacius vartelius startuoju. Pabegau :D netrunku suprasti kad palikau naujaji navigacijos krovimo laida.. Grizti? Reiks dar daugiau aiskintis.. Batarke 65% - judu tolyn. Degalinej perku pusryciu, kura ir laida. Sumoku kazkiek tukstanciu kazkokiu pinigu. Minu. Keliai Vengrijos nera patys geriausi. Salis turi pirmuosius pietieciu pozymius - poziuri "ai dzin". Kam kelia tvarkyt? Juk vel suges. Keliai tusti, motociklu su kiekviena salimi vis daugiau. Daugybe prekybos centru, ar net pavadinciau juos prekybcentriu miesteliais. Posukis su zenklu link Zagrebo. Puiki autostrada. Zenklas "VIGNETE VIDEO CONTROL" pastatytas jau i ja pasukus. Na ka, gal ir is salies pabegsiu nesumokejes? Vel 140km/h. Siena. EU citizens vis tiek tikrina kiekvieno pasa. Gal kroatai nezino, kad jie jau EU? :) Nepatogi motociklininkui tai procedura. Ypac kai prasifiltrini iki patikros ir po to uzlaikai apie 10sec kol nusimauni pirstine issiimi/isiededi pasa, uzsimauni pirstine. Uz 10min tas pats - keliu mokestis.
Kroatija.
Prasideda 3 juostu idealia autostrada. Apkrauta - kruvos turistu. Pats sezonas. Pirmoje degalineje kalnai zmoniu. Pilu, keiciu valiuta. Daug motociklu. Perstatau navigacija i "trumpas" - girdejau Kroatijoje smagus keliukai. Pirmas dvi valandas esu pakraupes. Priekyje vaziuoja porele ant moco, kabinuos. Taip dar nevaziavau niekur. Lenkimai visur kur yra vietos. Kelias duobetas, apkrautas. Kazkas sako Lenkijoje daug gyvenvieciu? Aplankykite Kroatija ir suprasite kas yra daug. Jos nesibaigia. Visa kelia zenklai 30-40-60. Masinos juda 80-90 nepriklausomai gyvenvietes ar ne. O mes jas po viena lenkiam. Taip vaziuoti sunku. Jau buvo mintys grizti i idealia autostrada, bet.
Bet pasisukau i kita keliuka. Horizonte buve kalnai atsirado jau salia. Kelias visiskai tuscias. Danga visokia, ne ideali. Bet P-O-S-U-K-I-A-I!!!! Padangu dirba tik sonai. Pradzioje jie greiti. Tokie tesiasi apie 45min. Veliau prasideda letesni. Dazniau ikalta 2-3 pavara nei 4-5. Kilometrai renkasi itin letai, bet kam jie rupi kai adrenalinas renkasi itin greit? Pirmosios pazintys su ilgais, mazejancio spindulio posukiais. Nutarkuoti pakojai ir smirdincios kelnes kai du kartus islekiau i priespriesine juosta. Pradedu vaziuoti dar leciau. Nebezinau kiek tesesi toks kelias, bet man atrodo kad visa diena. Po to issukau i pamrantes kelia link split. Motociklu srautai. Ivairiu saliu. Ir jie visi tokie pat isproteje. Lenkia drasiai, zenklu ir kelio zenklinimo nepaiso niekas. Patiriu dar nematyta karsti. tuo keliu vejas is priesais pasidaro toks karstas, kad degina. Vesiau uzsitraukus striuke ir nuleidus vizoriu, nes vejas per karstas. To dar nebuvau mates. Idomu kiek laipsniu? Apie 17 val. kiaurrai permirkes stoju kempinge ir pasineriu i Adrija. Po to atsigaivinu po saltu dusu :D Geriu arbuzus, valgau alu.. ar panasiai. Po keliones labiausiai skauda keliai. Gal ka patartumet? Gero jums vakaro, o as vel i jura ir rytoj vel i trasa!
2013 Liepos 27 20:10
Narys
900cc *****
Avataras
#30    

Zinau atveji kad nuo ankeliu kurie dedasi i kelenus ilgai vaziuojan skauda po to.
Be ju nesaugu, bet jai labai skauda pabandyk isimt :V
Ir kaip sako Civik saugok veida ir kitas vietas nuo tiesiogines saules, man buvo taip kad net lupos iki kraujo puslem ir sutrukinejo nuo saules, nemalonu :-/
2013 Liepos 27 23:25 LENK DROSIA,MIRSI KAP VYRS!
Puslapiai: 123




P
A
T
K
P
Š
S
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


71.040.604
+22.361
VisoVakar
Nariai24.490+9
Temos4.653+2
Žinutės353.849+256
Komentarai100.193+27
Gyvadėžė678.090+799
Nuotraukos72.891+54
Video3.719+4
Motokatalogas4.174+17